Wethouder De Jonge in de Wijkbus

Wethouder De Jonge in de Wijkbus

OVERSCHIE – Onlangs bezocht de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) de Wijkbus Overschie. Binnen het Nieuw Rotterdams Welzijn nemen wijkbussen, zoals in Overschie, een belangrijke plaats in. Met behulp van de wijkbus kunnen bewoners langer thuis blijven en toch deel blijven nemen aan het gewone sociale leven. Een bezoek aan de kapper, boodschappen doen of even naar de huisarts of het ziekenhuis.
De wethouder onderstreept het belang van wijkbussen in Rotterdam en ziet een belangrijke rol in het aanvullende vervoer voor de minder redzame Rotterdammers. Deze laagdrempelige, goedkope en met enthousiaste vrijwilligers uitgevoerde dienst is een niet meer weg te denken fenomeen in de stad. Voor deze gelegenheid zat de wethouder zelf aan het stuur van de bus. Dit riep leuke reacties op van de reizigers.

Wijkbus Overschie voert jaarlijks ongeveer 12.500 ritten uit voor de circa 600 deelnemers. Dankzij de financiële hulp van Gemeente Rotterdam kan de wijkbus haar hulp aanbieden binnen het pallet van vervoersmogelijkheden in de stad. Ook voor de komende jaren is er constructief overleg met Gemeente Rotterdam om wijkbussen in de stad te laten rijden. Het bestuur van Wijkbus Overschie bedankt De Jonge voor zijn openhartige bezoek en geeft aan dat hij altijd welkom is als chauffeur op de bus…

Scroll naar top Call Now ButtonBel ons !